Tutenstein and Egypt
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tutenstein and Egypt
 
HomePortalLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 Uriasul din Carei

Go down 
AuthorMessage
Cleopatra
pharaoh
pharaoh
Cleopatra


Mesaje : 82
Data de inscriere : 2017-02-24
Varsta : 31
Location : Valea Regilor

Uriasul din Carei Empty
PostSubject: Uriasul din Carei   Uriasul din Carei Icon_minitime1Sat Oct 31, 2020 12:08 pm

În luna august 2012, lângă Carei, a fost descoperit un schelet uriaş, care a făcut vâlvă la acea oră în lumea ştiinţifică din Europa, dar şi de peste Ocean. Mai mulţi specialişti, arheologi şi antropologi străini au fost şi sunt în continuare interesaţi de scheletul războinicului uriaş scos la lumină în urma unor lucrări de excavare efectuate lângă Carei. 
Uriasul din Carei Descoperire-de-exceptie-romania


Scheletele uriaşilor descoperite pe teritoriul României fac vâlvă în lumea ştiinţifică, însă specialiştii nu au reuşit să desluşească nici până în prezent cheia misterului ce învăluie existenţa acestora. Printre scheletele uriaşe dezgropate de-a lungul timpului pe teritoriul ţării noastre, unul a fost deshumat chiar în judeţul Satu Mare, în vara anului 2012, în timpul săpăturilor efectuate la centura de ocolire a municipiului Carei.
 
Celebrul Goliat al filistinenilor se pare că a avut o rudă rătăcită într-un sat preistoric de la periferia Careiului. Lucrările de construcţie a centurii de ocolire a oraşului au scos la iveală urme ale unei aşezări preistorice şi a unui cimitir din aceeaşi perioadă, iar într-un mormânt de la marginea cimitirului a fost descoperit scheletul unui bărbat ce măsura aproape 2 metri înălţime, ceva nefiresc pentru vremea aceea deoarece media de înălţime nu depăşea 1,5 metri. 
 

Uriasul din Carei 646x528

 
Războinicul a fost înmormântat în afara cimitirului existent în vechea aşezare, cu un pumnal pe care îl purtau doar cei cu rang înalt. In plus, statura lui impresionantă le-a trezit curiozitatea arheologilor. Imediat l-au botezat “Goliat”.
 
Pumnalul are si el valoare de tezaur. Specialiştii cred că razboinicul a încălcat cumva regulile, dacă nu i-a fost permisă înhumarea alături de comunitate.
 
Quote :
“Sunt printre cele mai importante vestigii descoperite în judeţul Satu Mare fiind totodată un caz foarte rar în care un războinic, după noi de origine tracică şi  aparţinând unei caste importante, este înmormântat la marginea aşezării ,aceasta demonstrând că ar fi făcut un lucru reprobabil. Însă faptul că era îngropat într-o poziţie mai ciudată, cu un pumnal lângă cap şi cu o piatră pe mână denotă că a fost tratat cu respect, ca un războinic” ne-a declarat Liviu Marta, directorul Muzeului Judeţean din Satu Mare
 
A stârnit interes şi peste hotare
 
După ce a fost trimis la Târgu Mureş în vederea efectuării unor studii antropologice s-a dovedit că scheletul provine din perioada 1.500-1.400 î. Hr., ceea ce corespunde Epocii bronzului în această parte a Europei. Din studiile efectuate a reieşit faptul că războinicul ar fi murit în jurul vârstei de 29-35 de ani. ”Uriaşul”  a stârnit interes şi în rândul oamenilor de ştiinţă din străinătate astfel că o probă prelevată din structura osoasă a uriaşului a fost trimisă în Germania în vederea efectuării unor analize mai detaliate.
 
Ba mai mult în vara anului 2013 a sosit în România o echipă mixtă alcătuită din arheologi şi antropologi germani, americani şi maghiari care a studiat atât scheletul găsit cât şi zona unde s-a făcut descoperirea istorică. „Până în prezent au fost două echipe de arheologi, una din Germania şi alta de la Budapesta care au scanat zona în vederea identificării şi ai altor morminte după care a mai sosit o echipă mixtă alcătuită din specialişti germani, americani şi maghiari pentru a continua cercetările în zona în care a fost descoperit scheletul războinicului. În vara acestui an şi-au mai anuţat prezenţa câteva echipe din străinătate dovadă că Goliatul nostru a făcult vâlvă mare în rândul oamenilor de ştiinţă din toată lumea”, ne-a mai declarat directorul Marta.
 
“Bebeluş” pe lângă celelalte schelete uriaşe descoperite în România
 
Desigur, uriaşul de la Carei a avut o statură mai mică decât cea a scheletelor giganţilor descoperite în alte colţuri ale lumii, însă acesta a fost mult mai înalt decât media acelor vremuri (1,93 metri, faţă de media de 1,58-1,65 metri).
 

Uriasul din Carei 646x528

 
Totodată, în România se vorbeşte despre uriaşii din Piatra Craiului şi Munţii Perşani, despre scheletele de uriaşi descoperite la Polovragi, la Cetăţeni (2005), sub Mănăstirea Negru Vodă, personaj despre care se spune că avea el însuşi o statură impunătoare. De asemenea, Ţara Haţegului este plină de legende despre uriaşi. La începutul veacului trecut, în depresiunea dintre Petroşani şi Deva, s-au găsit câteva schelete despre care se crede că aparţineau uriaşilor.
 
Legendele vorbesc şi despre Cetatea de la Onceşti (judeţul Maramureş), ca fiind sălaşul uriaşilor. Un alt exemplu elocvent, dar evitat cu desăvârşire de către savanţii noştri este faptul că necropola de la Argedava (Cetatea lui Burebista) a adăpostit mormintele a 80 de oameni înalţi de peste 5 metri.
 
La Scăieni (judeţul Buzău) au fost dezgropate în 1985 două schelete de uriaşi. Totodată, în localitatea Măriuţa (judeţul Călăraşi) au fost deshumate trei schelete de uriaşi.
 
Arheologii au descoperit pe toate continentele sute de schelete de giganţi, ca mărturie că uriaşii n-au fost doar legende. Descoperirile au stârnit vâlvă şi circulă pe Internet, însă oamenii de ştiinţă nu s-au pronunţat cu privire la autenticitatea acestor dovezi. Dacă legendele vor fi confirmate de antropologi, acesta va fi doar începutul care va schimba istoria omenirii.
Back to top Go down
https://tutenegypt.forumgratuit.ro
 
Uriasul din Carei
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tutenstein and Egypt :: UFO Area :: Photo-
Jump to: